René Kuil

Endometriose….. Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt. Ook artsen zijn zich niet bewust dat er veel klachten rond de menstruatie kunnen wijzen op endometriose. Endometriose is een aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies tijdens de menstruatie niet de baarmoeder verlaat naar buiten maar via de eileider in de buikholte terecht komt. Dit kan in elke volgende menstruele cyclus pijn in buik en bekken geven.

Er moet meer bekendheid komen voor deze aandoening zodat vrouwen met klachten zelf sneller denken aan de mogelijk dat ze endometriose zouden kunnen hebben. Want nu is het zo dat ze vaak jaren of soms zelfs decennia lang met onbegrepen klachten lopen. Klachten die ze ook niet meer vertellen aan hun partner of arts omdat er al jaren wordt verteld door hun arts dat ze niets mankeren. Bewustzijn van deze aandoening is essentieel want dat is belangrijk voor de vrouwen die het raakt en ook voor de partner die naast haar staat. In hun relatie grijpt dit in omdat dit een kinderwens in de weg kan staan.

Mijn vrouw en ik hadden het graag eerder geweten. We hebben de laatste 10 jaar onze kinderwens geprobeerd te verwezenlijken. Sinds kort weten we dat ze endometriose heeft. De kans is groot dat door de endometriose onze kinderwens niet in vervulling is gekomen. Door meer bekendheid voor endometriose hoop ik dat artsen hiervoor meer oog hebben en daardoor meer vrouwen sneller een goede diagnose krijgen en adequaat kunnen worden behandeld.

 

Onderzoek behandelkeuze Diepe Endometriose

De ziekenhuizen LUMC, MMC, Endometriose in Balans en MUMC hebben ons gevraagd om hun gezamenlijke onderzoek onder jullie aandac...

Lees meer

Wie is Ellemieke?

Initiatiefneemster voor We Run 4 Endometriose in Balans. Lees hier het verhaal van Ellemieke.

Lees meer
Meer nieuws
 • CPC Loop 2020

  CPC Loop 2020

  Op zondag 10 maart 2020 doen we mee aan de 45ste editie City-Pier-City loop in Den Haag. Er zijn afstanden van 5km tot een halve marathon. Doe je ook mee?

  Lees meer
 • Glacier Run 2020

  Glacier Run 2020

  De Glacier Run 3000 staat bekend als de zwaarste 26 km van Zwitserland. De route gaat stijl de berg op, over bergpaden en gletsjers naar de finish op 3 km hoogte!

  INTERESSANT!
 • Jungfrau Marathon

  Jungfrau Marathon

  Het doel van Marianne Kuil is om in september 2020 mee te doen aan de Jungfrau Marathon in Zwitserland. Deze prachtige marathon route ligt in het volle zicht van de beroemde Eiger, Mönch en de Jungfrau in het

  Lees meer
 • New York Marathon 2020

  New York Marathon 2020

  Na de Marathon van Berlijn in 2018, kon de Marathon van New York eigenlijk niet uitblijven. Wat gaat dit een bijzondere ervaring worden om de grootste en populairste marathon ter wereld te gaan lopen!

  Lees meer
Jacobien de Jong

"Het doel is om naast bekendheid ook geld op te halen voor verder onderzoek. Help je mee?.."

Jacobien de Jong
Ellemieke van Splunter

"1 op de 10 vrouwen heeft deze levensbepalende ziekte waar nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed!.."

Ellemieke van Splunter
Edwin van Splunter

"Ik wil mij inzetten voor het onder de aandacht brengen van endometriose. Er is veel geld nodig voor onderzoek en publiciteit.."

Edwin van Splunter
Marianne Kuil

"Endometriose in Balans is een heel bijzondere polikliniek. De artsen zijn zeer kundig en luisteren werkelijk naar je!.."

Marianne Kuil
Laura Wijnbelt

"Ik hoop dat wij met onze stichting de steun kunnen zijn voor vele meisjes en vrouwen. Steun die zij tot dusver gemist hebben.."

Laura Wijnbelt
René Kuil

"Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt.."

René Kuil

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.