René Kuil

Endometriose….. Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt. Ook artsen zijn zich niet bewust dat er veel klachten rond de menstruatie kunnen wijzen op endometriose. Endometriose is een aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies tijdens de menstruatie niet de baarmoeder verlaat naar buiten maar via de eileider in de buikholte terecht komt. Dit kan in elke volgende menstruele cyclus pijn in buik en bekken geven.

Er moet meer bekendheid komen voor deze aandoening zodat vrouwen met klachten zelf sneller denken aan de mogelijk dat ze endometriose zouden kunnen hebben. Want nu is het zo dat ze vaak jaren of soms zelfs decennia lang met onbegrepen klachten lopen. Klachten die ze ook niet meer vertellen aan hun partner of arts omdat er al jaren wordt verteld door hun arts dat ze niets mankeren. Bewustzijn van deze aandoening is essentieel want dat is belangrijk voor de vrouwen die het raakt en ook voor de partner die naast haar staat. In hun relatie grijpt dit in omdat dit een kinderwens in de weg kan staan.

Mijn vrouw en ik hadden het graag eerder geweten. We hebben de laatste 10 jaar onze kinderwens geprobeerd te verwezenlijken. Sinds kort weten we dat ze endometriose heeft. De kans is groot dat door de endometriose onze kinderwens niet in vervulling is gekomen. Door meer bekendheid voor endometriose hoop ik dat artsen hiervoor meer oog hebben en daardoor meer vrouwen sneller een goede diagnose krijgen en adequaat kunnen worden behandeld.

 

op weg naar de marathon

Lees meer

De marathon van New York naar Den Haag

Het is een tijdje stil geweest op deze website. Door de corona hebben we noodgedwongen onze activiteiten stil moeten leggen ...

Lees meer
Meer nieuws
  • Virtuele marathon 17 & 24 oktober!

    Virtuele marathon 17 & 24 oktober!

    I.v.m alle maatregelen lukt het helaas niet om de marathon in New York te lopen! Maar dat houdt ons niet tegen! Steun jij ons met onze virtuele marathon?

    Lees meer
Jacobien de Jong

"Het doel is om naast bekendheid ook geld op te halen voor verder onderzoek. Help je mee?.."

Jacobien de Jong
Ellemieke van Splunter

"1 op de 10 vrouwen heeft deze levensbepalende ziekte waar nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed!.."

Ellemieke van Splunter
Edwin van Splunter

"Ik wil mij inzetten voor het onder de aandacht brengen van endometriose. Er is veel geld nodig voor onderzoek en publiciteit.."

Edwin van Splunter
Marianne Kuil

"Endometriose in Balans is een heel bijzondere polikliniek. De artsen zijn zeer kundig en luisteren werkelijk naar je!.."

Marianne Kuil
Laura Wijnbelt

"Ik hoop dat wij met onze stichting de steun kunnen zijn voor vele meisjes en vrouwen. Steun die zij tot dusver gemist hebben.."

Laura Wijnbelt
René Kuil

"Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt.."

René Kuil

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.