Laura Wijnbelt

Toen Ellemieke mij een berichtje stuurde om in het bestuur te stappen van ‘we run 4 endometriose in balans’ twijfelde ik geen moment en zei ik volmondig ja.

Ja, omdat ik wil dat endometriose meer bekendheid krijgt. Ja, omdat de taboe doorbroken moet worden en ja, omdat ik andere vrouwen wil steunen die net als ik de diagnose endometriose hebben gekregen. 
Ik zal niet vertellen dat de weg die ik heb begaan in mijn “endometriose geschiedenis” makkelijk was. Maar ik kan wel vertellen dat de steun die ik heb gekregen vanuit o.a. endometriose in balans en mede lotgenoten als heel fijn heb ervaren.

Meisjes, vrouwen en diens partner moeten alle steun krijgen die zij nodig hebben bij het bewandelen van ieders individuele pad. Juiste informatie is hierbij dan ook erg belangrijk. Waar de stichting voor staat is awareness verkrijgen met betrekking tot endometriose. Een stichting die bestaat uit voor mij krachtige sterke powervrouwen, die door een diep dal zijn gekropen, hun leven hebben moeten aanpassen, hun dromen misschien hebben moeten veranderen. Maar er altijd sterker zijn uitgekomen door te geloven, te vechten, te spreken en te luisteren.

We run 4 endometriose in balans heeft de naam gekregen omdat het allemaal is begonnen met een ‘sponsor’ loop. Zoveel mogelijk geld inzamelen om onderzoek naar endometriose te financieren. Eigenlijk had ik zelf nog nooit aan hardlopen gedacht. Weet je hoe moe je daarvan word? Als je me 3 jaar geleden had gezegd Laura jij gaat hardlopen had ik je heel hard uitgelachen. Nu geniet ik van elke stap die ik zet, de fluitende vogeltjes, de regen in mijn gezicht.

Maar waar ik nog het allermeest van geniet is dat ik ondanks de pijn, het verdriet, de onmogelijk keuzes waar ik voor heb gestaan kan zeggen het lukt mij, ik kan het! Ook al zal de marathon een ver van mijn bed show zijn de 5 km mag ik wel achter mijn naam zetten. De medailles hangen trots aan mijn muur. En herinneren mij er aan hoe ik stap voor stap 5 km heb leren rennen maar ook hoe ik stap voor stap heb geleerd met endometriose te leven.

Ik hoop dat wij met onze stichting de steun kunnen zijn voor vele meisjes en vrouwen. Steun die zij tot dusver gemist hebben. Dat het ons lukt om endometriose op de kaart te zetten en om de taboe rond menstruatie pijn te doorbreken. Want ook al krijgt het nu wat meer bekendheid in Nederland we zijn er nog lang niet. Ik bruis van de ideeën wat ik graag zou willen bereiken met onze stichting en zal mij hier dan ook ten volle voor inzetten.

Want buikpijn tijdens je menstruatie is niet normaal!

Liefs,

Laura Wijnbelt

Wie is Ellemieke?

Initiatiefneemster voor We Run 4 Endometriose in Balans. Lees hier het verhaal van Ellemieke.

Lees meer

Virtuele marathon New York in Den Haag

Op zaterdag 17 oktober 2020 hebben Gerda en ik (Ellemieke) de virtuele editie van de marathon New York geloepen. Na een rela...

Lees meer
Meer nieuws
  • CPC Loop Den Haag 2022

    CPC Loop 2022

    Geef je nu op om op 25 september 2022 mee te lopen met de NN CPC Loop Den Haag!

    Lees meer
Jacobien de Jong

"Het doel is om naast bekendheid ook geld op te halen voor verder onderzoek. Help je mee?.."

Jacobien de Jong
Ellemieke van Splunter

"1 op de 10 vrouwen heeft deze levensbepalende ziekte waar nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed!.."

Ellemieke van Splunter
Edwin van Splunter

"Ik wil mij inzetten voor het onder de aandacht brengen van endometriose. Er is veel geld nodig voor onderzoek en publiciteit.."

Edwin van Splunter
Marianne Kuil

"Endometriose in Balans is een heel bijzondere polikliniek. De artsen zijn zeer kundig en luisteren werkelijk naar je!.."

Marianne Kuil
Laura Wijnbelt

"Ik hoop dat wij met onze stichting de steun kunnen zijn voor vele meisjes en vrouwen. Steun die zij tot dusver gemist hebben.."

Laura Wijnbelt
René Kuil

"Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt.."

René Kuil

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.