Marianne Kuil

Endometriose in Balans is een heel bijzondere polikliniek. Bij de eerste ontmoeting merkte ik de warmte en de interesse die er is voor mij als persoon. Bovenstaande is belangrijk en lijkt vanzelfsprekend. Als je endometriose hebt, kun je daar
heel ziek van zijn. Bij Endometriose in Balans begrijpen ze dat. De artsen zijn zeer kundig en luisteren werkelijk naar je.

Nadat mijn man en ik jarenlang met medische hulp zwanger probeerden te raken, bleek uiteindelijk dat ik ernstige endometriose had. Ik ben zelf gaan zoeken wat het was. Mijn onderzoek vertelde me dat het een ziekte is die diep kan ingrijpen in het leven van de vrouw maar ook van de partner. Dat het een onbekende vrouwenziekte is die ook vaak door artsen gemist wordt. Zo ook bij mij. Het is gek dat 1 op de 10 vrouwen het heeft en er zo weinig aandacht voor is. Het geen kinderen krijgen heeft waarschijnlijk alles te doen met mijn endometriose dat al die jaren niet ontdekt werd. Zo lopen er nog veel meer vrouwen rond, die niet weten dat ze ziek zijn en stil lijden. Dat is ernstig, daarom zet ik me in voor Endometriose in Balans.

Als ik helemaal hersteld ben van de zware operatie die ik onderging, ga ik rennen voor Endometriose in Balans. Het eerste doel is de halve marathon van Lissabon in maart 2020. Sponsoren kan via de website, Endometriose in Balans dankt u van harte.

Wie is Ellemieke?

Initiatiefneemster voor We Run 4 Endometriose in Balans. Lees hier het verhaal van Ellemieke.

Lees meer

Virtuele marathon New York in Den Haag

Op zaterdag 17 oktober 2020 hebben Gerda en ik (Ellemieke) de virtuele editie van de marathon New York geloepen. Na een rela...

Lees meer
Meer nieuws
  • CPC Loop Den Haag 2022

    CPC Loop 2022

    Geef je nu op om op 25 september 2022 mee te lopen met de NN CPC Loop Den Haag!

    Lees meer
Jacobien de Jong

"Het doel is om naast bekendheid ook geld op te halen voor verder onderzoek. Help je mee?.."

Jacobien de Jong
Ellemieke van Splunter

"1 op de 10 vrouwen heeft deze levensbepalende ziekte waar nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed!.."

Ellemieke van Splunter
Edwin van Splunter

"Ik wil mij inzetten voor het onder de aandacht brengen van endometriose. Er is veel geld nodig voor onderzoek en publiciteit.."

Edwin van Splunter
Marianne Kuil

"Endometriose in Balans is een heel bijzondere polikliniek. De artsen zijn zeer kundig en luisteren werkelijk naar je!.."

Marianne Kuil
Laura Wijnbelt

"Ik hoop dat wij met onze stichting de steun kunnen zijn voor vele meisjes en vrouwen. Steun die zij tot dusver gemist hebben.."

Laura Wijnbelt
René Kuil

"Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt.."

René Kuil

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.