Ons doel

Vrijdag 2 december 2016 was het zover, de oprichting van de stichting “We run4 Endometriose In Balans”. Niet alleen voor de hardlopers maar ook voor het bestuur, een bijzonder moment.

Het begon allemaal in de zomer 2016. Ellemieke had een plan, ze wilde dat de ziekte Endometriose meer bekendheid zou krijgen. Zelf heeft ze deze ziekte en weet dus wat het is om als vrouw te moeten leven met een ziekte dat levensbepalend is en waar nog geen genezing voor bestaat. Ellemieke is een mooi, positief mens met een goed verhaal. Het was, en is nog steeds, een stoer plan, door middel van hardloopevenementen zoals de marathon van Berlijn in 2017 en 2018 en in 2020 de CPC in Den Haag, de Glacier 3000 run in Zwitserland en de marathon van New York. Naast deze grotere evenementen wordt er ook deelgenomen aan kleinere evenementen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Endometriose in Balans.

Dit geld is hard nodig voor onderzoek en vooral awareness van de ziekte. Nu na drie jaar zijn er naast Ellemieke meer lopers en vrijwilligers die helpen om dit doel te behalen. We hoefden er niet lang over na te denken, omdat wij van dichtbij hebben meegemaakt hoe het voor Ellemieke was om met Endometriose te leven. Haar positiviteit is aanstekelijk en wij zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren aan de doelstelling. Wij hopen dat wij u net zo enthousiast kunnen maken voor haar doel als zij ons, iedere bijdrage daaraan is welkom.

Via deze webpagina kunt u informatie vinden over hoe u een bijdrage kunt leveren. Heeft u vragen schroom niet om ons te mailen. Transparantie staat bij ons voorop!

Namens het bestuur van de Stichting We Run4 Endometriose In Balans
Edwin van Splunter, voorzitter
 

Bestuurssamenstelling
Voorzitter:                                                         Edwin van Splunter
Secretaris:                                                         Jacobien de Jong
Penningmeester:                                             Ellemieke van Splunter-Huijts

Algemeen bestuurslid:                                     dr. J. English, gynaecoloog

Algemeen bestuurslid:                                     dr. J. Berger gynaecoloog


Stichting We run4 Endometriose In Balans

Stichting WeRun4endometriose in balans is gevestigd in Den Haag en opgericht op 2 december 2016

De Stichting is bekend als We Run4 endometriose In Balans

Rekeningnummer: NL77 INGB 0007 657851
KVK-nummer: 67449026
RSIN: 856997808
Bezoekadres: Stevinstraat 162, 2587 ET Den Haag
Telefoonnummer: 0618523999
Mailadres: WeRun4Endometrioseinbalans@gmail.com


Bekijk hier ons jaarverslag. 

Bekijk hier ons beleidsplan. 

Onderzoek behandelkeuze Diepe Endometriose

De ziekenhuizen LUMC, MMC, Endometriose in Balans en MUMC hebben ons gevraagd om hun gezamenlijke onderzoek onder jullie aandac...

Lees meer

Wie is Ellemieke?

Initiatiefneemster voor We Run 4 Endometriose in Balans. Lees hier het verhaal van Ellemieke.

Lees meer
Meer nieuws
 • CPC Loop 2020

  CPC Loop 2020

  Op zondag 10 maart 2020 doen we mee aan de 45ste editie City-Pier-City loop in Den Haag. Er zijn afstanden van 5km tot een halve marathon. Doe je ook mee?

  Lees meer
 • Glacier Run 2020

  Glacier Run 2020

  De Glacier Run 3000 staat bekend als de zwaarste 26 km van Zwitserland. De route gaat stijl de berg op, over bergpaden en gletsjers naar de finish op 3 km hoogte!

  INTERESSANT!
 • Jungfrau Marathon

  Jungfrau Marathon

  Het doel van Marianne Kuil is om in september 2020 mee te doen aan de Jungfrau Marathon in Zwitserland. Deze prachtige marathon route ligt in het volle zicht van de beroemde Eiger, Mönch en de Jungfrau in het

  Lees meer
 • New York Marathon 2020

  New York Marathon 2020

  Na de Marathon van Berlijn in 2018, kon de Marathon van New York eigenlijk niet uitblijven. Wat gaat dit een bijzondere ervaring worden om de grootste en populairste marathon ter wereld te gaan lopen!

  Lees meer
Jacobien de Jong

"Het doel is om naast bekendheid ook geld op te halen voor verder onderzoek. Help je mee?.."

Jacobien de Jong
Ellemieke van Splunter

"1 op de 10 vrouwen heeft deze levensbepalende ziekte waar nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed!.."

Ellemieke van Splunter
Edwin van Splunter

"Ik wil mij inzetten voor het onder de aandacht brengen van endometriose. Er is veel geld nodig voor onderzoek en publiciteit.."

Edwin van Splunter
Marianne Kuil

"Endometriose in Balans is een heel bijzondere polikliniek. De artsen zijn zeer kundig en luisteren werkelijk naar je!.."

Marianne Kuil
Laura Wijnbelt

"Ik hoop dat wij met onze stichting de steun kunnen zijn voor vele meisjes en vrouwen. Steun die zij tot dusver gemist hebben.."

Laura Wijnbelt
René Kuil

"Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt.."

René Kuil

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.