Wie is Ellemieke?

Ik ben Ellemieke van Splunter, en ik heb endometriose gehad. Er is nog geen genezing voor deze levensbepalende ziekte!! Doordat ik een ingrijpende operatie heb ondergaan, waarbij de endometriose, de baarmoeder, eierstok, eileiders en stuk dikke darm zijn verwijderd ben ik van de endometriose af. Echter is deze operatie niet geschikt voor iedere vrouw met endometriose.

Na mijn diagnose ben ik op het internet gaan zoeken wat er te vinden was over deze ziekte. Ik kwam tot de conclusie dat het een typische vrouwenziekte is waar nog weinig aandacht aan wordt besteed. En dat is gek, gek omdat 1:10 vrouwen deze ziekte heeft.

Na mijn operatie wist ik zeker dat ik hier verandering in wilde gaan brengen. Daarom zijn we in 2016 deze stichting gestart om geld op te halen voor awareness en onderzoek voor Endometriose! Steeds meer mensen sluiten zich aan als vrijwilliger om mee te doen met evenementen en acties. 

Wil je ook je steentje bijdragen? Bekijk onze actiepagina of neem contact met ons op voor meer informatie. 

Wie is Ellemieke?

Initiatiefneemster voor We Run 4 Endometriose in Balans. Lees hier het verhaal van Ellemieke.

Lees meer

Virtuele marathon New York in Den Haag

Op zaterdag 17 oktober 2020 hebben Gerda en ik (Ellemieke) de virtuele editie van de marathon New York geloepen. Na een rela...

Lees meer
Meer nieuws
  • CPC Loop Den Haag 2022

    CPC Loop 2022

    Geef je nu op om op 25 september 2022 mee te lopen met de NN CPC Loop Den Haag!

    Lees meer
Jacobien de Jong

"Het doel is om naast bekendheid ook geld op te halen voor verder onderzoek. Help je mee?.."

Jacobien de Jong
Ellemieke van Splunter

"1 op de 10 vrouwen heeft deze levensbepalende ziekte waar nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed!.."

Ellemieke van Splunter
Edwin van Splunter

"Ik wil mij inzetten voor het onder de aandacht brengen van endometriose. Er is veel geld nodig voor onderzoek en publiciteit.."

Edwin van Splunter
Marianne Kuil

"Endometriose in Balans is een heel bijzondere polikliniek. De artsen zijn zeer kundig en luisteren werkelijk naar je!.."

Marianne Kuil
Laura Wijnbelt

"Ik hoop dat wij met onze stichting de steun kunnen zijn voor vele meisjes en vrouwen. Steun die zij tot dusver gemist hebben.."

Laura Wijnbelt
René Kuil

"Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt.."

René Kuil

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.