Update #6 Marathon Berlijn 2017

Geplaatst op 04-06-2019

Het is nu 3 weken geleden dat we de marathon van Berlijn hebben gelopen voor endometriose!!

Het was een grote belevenis en we hebben van iedere minuut genoten!!

Op zaterdag begon het met een Frustuckloop van 6 km als opwarmer met finish in het Olympisch stadion van Berlijn. dat was echt zo gaaf. Na deze loop waren we klaar voor de marathon, de zaterdag een beetje rustig doorgekomen en de benen genoeg rust gegeven.

Zondagochtend vroeg wakker voor een ontbijt en op naar de start!! Overal zag je lopers op weg naar de start, een beetje chaotisch allemaal maar dat kwam waarschijnlijk ook aan de spanning voor de marathon. Toen we uiteindelijk in het startvak stonden werden we wat rustiger, maar tegelijkertijd dachten we dat we in een verkeerde film terecht waren gekomen!!

Om 10:10 was onze start en gingen we vol goede moet op weg. Zoveel lopers en toeschouwers echt gaaf om dat mee te maken. We vonden al snel een groepje waar we bij aanhaakte voor een mooi tempo, achteraf toch te snel gestart maar ja het ging zo lekker.

De eerste kilometers gingen echt lekker en we genoten volop, bij elke 4 a 5 km was er verzorging en daar hebben we goed gebruik van gemaakt.

Na km 23 werd het echt zwaar en af en toe dacht ik waar ben ik mee bezig en steeds maar denken blijf genieten. Een eerste marathon is ook een mentaal zware opgave, maar hoe dan ook ik ging niet stoppen!!!

Het waren zware kilometers maar de muziek en het publiek aan de kant hielpen echt om door te gaan. Bij kilometer 35 heb ik tegen Jacobien gezegd ga maar verder, zij was fitter en ik hield haar op. Het laatste stuk dus meer alleen gelopen en voorgangers ingehaald. Bij kilometer 38 ging het weer beter, waarschijnlijk omdat de finish bijna in zicht was.

De laatste kilometers waren echt geweldig gaaf echt genieten, en als je dan de Brandenburger Tor in de verte ziet kan je bijna weer sprinten wat een ervaring. Om vervolgens in tranen en trots de finish te passeren!!

Allebei hebben we de marathon van Berlijn uitgelopen, een jaar lang bijna dagelijks mee bezig geweest, trainen , sponsors zoeken, twijfels, vol energie, blessures en uiteindelijk er klaar voor zijn!!! Nog steeds aan het genieten van deze prestatie.

Ik wil dan ook iedereen enorm bedanken voor de donaties, de steun, het vertrouwen!!!

Er is bijna 4000 euro opgehaald!!

We zijn zeker niet klaar na deze marathon, er is nog steeds heel veel geld nodig voor de awareness en onderzoek voor endometriose. De eerste plannen voor de volgende acties zitten al in het hoofd en…………………volgend jaar wordt er weer een marathon gelopen!!

Deel dit bericht:

Bekijk onze blogartikelen

Bekijk onze laatste blogartikelen voor alle updates, verhalen en informatie over Endometriose. Wil jij ook een blogartikel plaatsen of je verhaal vertellen? Mail naar WeRun4Endometrioseinbalans@gmail.com. 

Lees meer

Wie is Ellemieke?

Initiatiefneemster voor We Run 4 Endometriose in Balans. Lees hier het verhaal van Ellemieke.

Lees meer
Meer nieuws
 • CPC Loop 2020

  CPC Loop 2020

  Op zondag 10 maart 2020 doen we mee aan de 45ste editie City-Pier-City loop in Den Haag. Er zijn afstanden van 5km tot een halve marathon. Doe je ook mee?

  Lees meer
 • New York Marathon 2020

  New York Marathon 2020

  Na de Marathon van Berlijn in 2018, kon de Marathon van New York eigenlijk niet uitblijven. Wat gaat dit een bijzondere ervaring worden om de grootste en populairste marathon ter wereld te gaan lopen!

  Lees meer
 • Glacier Run 2020

  Glacier Run 2020

  De Glacier Run 3000 staat bekend als de zwaarste 26 km van Zwitserland. De route gaat stijl de berg op, over bergpaden en gletsjers naar de finish op 3 km hoogte!

  INTERESSANT!
Jacobien de Jong

"Het doel is om naast bekendheid ook geld op te halen voor verder onderzoek. Help je mee?.."

Jacobien de Jong
Ellemieke van Splunter

"1 op de 10 vrouwen heeft deze levensbepalende ziekte waar nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed!.."

Ellemieke van Splunter
Edwin van Splunter

"Ik wil mij inzetten voor het onder de aandacht brengen van endometriose. Er is veel geld nodig voor onderzoek en publiciteit.."

Edwin van Splunter
Marianne Kuil

"Endometriose in Balans is een heel bijzondere polikliniek. De artsen zijn zeer kundig en luisteren werkelijk naar je!.."

Marianne Kuil
Laura Wijnbelt

"Ik hoop dat wij met onze stichting de steun kunnen zijn voor vele meisjes en vrouwen. Steun die zij tot dusver gemist hebben.."

Laura Wijnbelt
René Kuil

"Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt.."

René Kuil

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.