Update #1 Marathon Berlijn 2017

Geplaatst op 04-06-2019

Over 123 dagen is het zover, de marathon van Berlijn.

Elke dag zijn we er mee bezig, is het niet omdat we moeten trainen dan is het wel in ons hoofd aanwezig.

Trainen voor de marathon is niet iets wat je zo maar even doet. Het vergt discipline en doorzettingsvermogen. We trainen 3x per week op zich is dat best te doen en zijn er voldoende rustdagen. Echter als je een volle werkweek hebt is het best pittig en eerlijk soms hebben we helemaal niet veel zin om te gaan. Op de bank hangen na een lange werkdag met Netflix of een goed boek is dan gewoon veel aantrekkelijker!!!

Op dat soort momenten denk ik aan al die vrouwen die ook endometriose hebben en misschien helemaal niet kunnen sporten omdat ze teveel pijn hebben of er mentaal helemaal door heen zitten. Dat geeft een extra motivatie.

Toen ik vorig jaar augustus, nog herstellende van de endometriose operaties, bedacht om een marathon te gaan lopen om zoveel mogelijk geld op te halen had ik niet gedacht dat het best een zwaar traject is. Hardlopen is naast een fysieke sport ook vooral een mentaal zware sport. Er zijn trainingsmomenten dat je echt denkt ik kan niet meer ik stop er mee, en toch kan je dan verder. Gelukkig heb ik in Jacobien een goed trainingsmaatje, zodat we niet verzaken en de trainingen volhouden, allemaal voor die ene droom de marathon van Berlijn uitlopen en daarmee zoveel mogelijk geld inzamelen voor de ziekte endometriose!!!

Jullie steun is daarbij zeer belangrijk en een grote motivatie om door te gaan.

En zoals Jesse Owens al verwoorden:

“We all have dreams.

In order to make dreams come into reality, it takes an awful lot of determination, dedication, self-discipline and effort”

Deel dit bericht:

Wie is Ellemieke?

Initiatiefneemster voor We Run 4 Endometriose in Balans. Lees hier het verhaal van Ellemieke.

Lees meer

Virtuele marathon New York in Den Haag

Op zaterdag 17 oktober 2020 hebben Gerda en ik (Ellemieke) de virtuele editie van de marathon New York geloepen. Na een rela...

Lees meer
Meer nieuws
  • CPC Loop Den Haag 2022

    CPC Loop 2022

    Geef je nu op om op 25 september 2022 mee te lopen met de NN CPC Loop Den Haag!

    Lees meer
Jacobien de Jong

"Het doel is om naast bekendheid ook geld op te halen voor verder onderzoek. Help je mee?.."

Jacobien de Jong
Ellemieke van Splunter

"1 op de 10 vrouwen heeft deze levensbepalende ziekte waar nog veel te weinig aandacht aan wordt besteed!.."

Ellemieke van Splunter
Edwin van Splunter

"Ik wil mij inzetten voor het onder de aandacht brengen van endometriose. Er is veel geld nodig voor onderzoek en publiciteit.."

Edwin van Splunter
Marianne Kuil

"Endometriose in Balans is een heel bijzondere polikliniek. De artsen zijn zeer kundig en luisteren werkelijk naar je!.."

Marianne Kuil
Laura Wijnbelt

"Ik hoop dat wij met onze stichting de steun kunnen zijn voor vele meisjes en vrouwen. Steun die zij tot dusver gemist hebben.."

Laura Wijnbelt
René Kuil

"Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord laat staan dat ze weten wat deze aandoening inhoudt.."

René Kuil

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.